Guldtoppen

Haslevej 17, 8230 Åbyhøj 86 15 39 69

Guldtoppen i Åbyhøj er på mange måder en institution i Åbyhøj. Den har ligget der i over 30 år og har formået at finde en bred skare af stamkunder, men også udefrakommende, som elsker god traditionel dansk mad. Guldtoppen er en frokostrestaurant med mad fra klokken 12 og til ved 15-tiden, og derefter bliver det en bar indtil ved 20 eller 22-tiden, hvor Guldtoppen lukker. Indretningen og stemningen er intakt og er som på en kro eller frokostrestaurant i 1970’erne. Lad dig ikke distrahere af, at Guldtoppen måske ikke ser særlig hyggelig ud, udefra. Det er den, og den er helt anderledes, når du træder ind ad døren.

 

Maden 

Det er 100% dansk frokost, vi har med at gøre. Man fornemmer med det samme, når man træder ind i lokalet, at det er old school, det handler om. Det er mad, som rimer på øl og snaps. Intet nymodens er sneget sig ind her, og det gælder også maden.

Der er, selvfølgelig, smørrebrød hos Guldtoppen. Her kalder de det klemmer, men det har en størrelse, som smørrebrød har andre steder. Se blot på billederne i vores galleri. 34 kr. koster en klemme, og der er alle de klassiske stykker på kortet. Marinerede sild med karrysalat, æg og rejer, rødspættefilet med remoulade, dyrlægens natmad, rullepølse med sky og løg, roastbeef med remoulade, peberrod og ristede løg, flæskesteg med rødkål, svesker, agurkesalat og appelsin, leverpostej med bacon og agurkesalat osv.

 

Hakkebøf med bløde løg på rugbrød er også altid på menuen. Det samme med pariserbøf og stjerneskud. Selvom det er frokost, laver Guldtoppen også deres egen hjemmelavede bøfsandwich, som i øvrigt er pænt populær.

 

En anden klassiker her er den hjemmelavede æggekage med bacon, purløg, tomater og en hjemmerørt sennep. Den skal dog bestilles af minimum to personer.

 

Hver lørdag laver kokkene den traditionelle lørdagsfrokost. Det er et tag-selv-bord med både kolde og lune retter. Prisen er kun 149 kr., og det er en for alvor god pris. Det er ad libitum.

 

Indretning og stemning

Det er lidt, som om tiden har stået stille. Møblerne og bordene er de samme, som mere eller mindre altid har stået der. Men det fungerer, og det er befriende at se, når møbler holder i årtier frem for de billige køb og smid væk møbler, der laves i dag. Dansk hygge, når det er bedst, er, hvad der møder en på Guldtoppen i Åbyhøj. Her kommer alle typer gæster. Høj som lav. Stemningen er helt nede på jorden.

 

Senest opdateret: 06/09/2022 11:09