Pastaboom i Aarhus: Find en pastabar i vores guide her

 

Flere og flere bruger ordet pastabar, og en del spisesteder slår sig op på at være en pastabar. Her på spiseguiden har vi talt om, hvad en pastabar egentlig er, og hvad det ikke er. Vi har sågar spurgt en af de nyåbnede, men vi blev nu ikke meget klogere af deres svar. Tværtimod. 

 

Vi har efterfølgende lavet lidt research og kommet frem til, hvad vi mener, en pastabar er i Aarhus og samlet de spisesteder, man med rette kan kalde en pastabar. På engelsk hedder den pasta bar, men på dansk er det et ord, pastabar. 

 

Sådan definerer vi en pastabar

Flere har spurgt os, hvad en pastabar er for en størrelse. Noget, man i det daglige ikke nødvendigvis tænker så meget over, ud over det nok er et sted hvor de har pasta.

 

      • Vores definition af en pastabar er et beskedent spisested, der har specialiseret sig i pasta. Menukortet skal være enkelt og hovedsageligt bestå af retter med pasta. Der skal være mindst fire forskellige pastaretter at vælge imellem.
      • Betjeningen skal være nede på jorden, men forstå vigtigheden af, at pastaen skal serveres med det samme, den er færdig, og ikke stå og glo 2 minutter under en varmelampe, inden den ryger ned til gæsten. Der skal helst kunne købes vin til, gerne til sympatiske priser og på glas. Det er dog ikke et krav. 
      • Det må gerne være frisk pasta, al dente, perfekt doseret med sauce og lavet med omtanke for det enkle. Hvor råvarerne så end måtte komme fra, er underordnet. 
      • Om det er frisklavet pasta eller ej er ikke afgørende. De fleste vil nok mene, der bør være frisklavet pasta, hvis man kalder sig pastabar. Men sådan er det ikke altid. 
      • Prisniveauet har også en indflydelse på, om det er en pastabar eller en pastarestaurant. Det må heller ikke være en dyrere italiensk restaurant med bordbestilling, hvid dug og velklædte tjenere. Det er mere gourmetrestauranter eller fine dining, de skal høre til, også selv om de har en pastaservering med caviar, sorthummer eller trøfler. 

 

Se nedenunder hvilke pastabarer der i Aarhus:

Det behøver ikke være autentisk

Autentisk er også et af de ord, som bruges i stor stil og ikke mindst misbruges i dag.

Hvem gider lave uautentisk pasta?

Uanset om det smager bedre, så er marketingsværdien ringe, mens autentisk æder alle råt. Men der findes dem, som påstår, at den bedste og mest velsmagende pasta laves udenfor Italien. En påstand, men nok ikke helt løgn. Pasta i Italien kan ofte være en noget ensartet og tam oplevelse, og blottet for innovation og kreativitet. Der er efter vores bedste overbevisning pastabarer i København og Aarhus, der laver utrolig velsmagende pasta efter deres helt egne opskrifter, som intet har med Italien at gøre.

 

Pasta er blevet hot

Alle har i dag en kærlighed til det italienske køkken. Ingen tør sige det modsatte. I de seneste år har de italienske spisesteder i Danmark haft stor succes, og nogle af dem har været blandt de bedste i verden til at lave pasta. Tankevækkende og ofte til yderst beskedne priser. 

 

I dag bruger vi trattoria og osteria, som vi har lyst til, og det er helt umuligt at se forskel på de to begreber i dag. Hvad de betyder i Italien, og i Danmark er underordnet, da ingen ved, hvad forskellen reelt er. Men begge steder kan fint lave god pasta, opfylde vores krav og være med i vores guide over pastabarer i Aarhus.

Senest opdateret: 11/11/2024 01:11