Café Englen

Studsgade 3, 8000 Aarhus C 86 13 06 44

Den legendariske Café Englen hører til i de brostensbelagte gader i Latinerkvarteret, nærmere betegnet i Studsgade. En af Aarhus´ få tilbageværende 80’er caféer, der blev opført i 1984 efter parisisk forbillede. Caféen gør stadigvæk meget ud af at ligne de franske caféer – også selv om vi er i Aarhus. Café Englen har madmæssigt et enkelt koncept med et typisk cafékort. 

 

Maden er cafémad

Menukortet er overskueligt. Café Englen byder på enkle og veltilberedte caféretter med fransk inspiration. Om formiddagen er der morgenmad samt brunch, herunder Engle- eller Djævlebrunch.

 

Til frokost er der syv retter at vælge mellem. Engleburgeren er altid populær. Den er med italiensk burgerbolle, oksefilet, emmentaler, pancetta, hjemmesyltede agurker og blandet salat. Den serveres med ristede kartofler og hjemmerørt morkelmayo. Ellers er der croque monsieur eller madame, kalvetatar og sandwich med kartoffel samt noget til den søde og salte tand. 

 

Om aftenen er der lette retter som hjemmebagt brød med to tapenader eller svampetoast, hovedretter som veltilberedt bøf af oksemørbrad med Pommes Anna, cognac-flamberet løg samt cremet pebersauce. Derudover fisk eller risotto samt desserter. 

 

Drikkevarer

Englen har klassiske cafédrikke. Der er en del vine på glas og både øl på fad og flaske. Derudover et stort udvalg af kaffe og softdrinks. 

 

Unik stemning

Her er en sjælden atmosfære, og den skal opleves. Tiden står på mange måder stille, og man føler ikke, man er i Aarhus. Der er topkarakter til den unikke indretning. Her er altid mange gæster, larm fra espressomaskinen og tætstående borde. Nogle kommer bare forbi til en caffé latte, andre for en bid brød. Når vejret er til det, kan man sidde ude enten foran caféen eller i den smukke, sydlandsk indrettede gårdhave bagved. 

Tjek Substans på Aarhus Ø

 

Prisniveau

Det er gedigen mad, fin service og drikkevarer til priser, hvor de fleste kan være med. Frokosten koster fra 85 til 130 kroner, mens aftenenes hovedretter går fra 130 til 160 kr..

 

LÆS OGSÅ:

Find en anden café i Aarhus i guiden her

Den Gyldne Kro på Åboulevarden

 

Senest opdateret: 09/02/2023 09:02