Café Stiften

Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C 86 13 74 94

Café Stiften er en hyggelig café med en central beliggenhed, i underetagen af Århus Stiftstidende på Banegårdspladsen. Caféen tiltrækker en del, der inden en togtur, biograftur eller efter en shoppetur skal have lidt mad og drikke. Café Stiften er mest kendt for den sunde del, såsom salater, juicer og smoothies, men de er mere end det. 

 

Maden hos Café Stiften

Man kan hurtigt danne dig et overblik over, hvad der er på menukortet, der blandt andet tilbyder bagels, panini, salater, burgere, juicer, smoothies og shakes. Stiftens salater er populære. Her kan du selv kombinere den salat, du har lyst til. 

 

I hverdagene står Café Stiften klar med morgenmad og brunch, mens den i weekenden står på brunchbuffet. Ellers er der bagels. Alle med babysalat, smørreost, tomat og agurk samt dit valg af kød, fisk eller grønt. Paninierne er italienske sandwich med tomat og persillepesto samt dit valg af kød, fisk eller grønt.

 

Sammensæt din salat

Der er seks forskellige baser af salat såsom pastasalat, bulgursalat, spidskålssalat, broccolisalat, gulerodssalat eller bønnesalat. På afkrydsningsarket vælger du, hvad du ellers ønsker i din salat. Enkelt.

 

Varme retter er der ikke mange af. Her finder du tre forskellige burgere. En med lammemørbrad, okse eller kylling. Alle indeholder de salat, tomat, syltede agurk, rødløg, hjemmelavet mayo. Dertil fritter og chilimayo. Derfra adskiller de sig fra hinanden. Ellers er der chili con carne og Stiftens gryde. Bagels og burgere kan fås i en glutenfri udgave.  

 

Vin/drikke

Café Stiften byder på velsmagende og frisklavede juicer og smoothies. Derudover er der er godt udvalg af kaffe, øl, vin, drinks og sodavand. En stor dele af vinene er italienske.

 

Stemningen

Der er stil over Café Stiften. Den store bar, hvor du bestiller mad og drikke samt betaler, fanger øjet på Café Stiften. Der er højt til loftet og store vinduespartier ud mod den travle Banegårdsplads. Bordene står tæt, og det er muligt at følge med i hinandens samtaler ved bordene. Betjeningen på Café Stiften er imødekommende, smilende og rolige. 

 

Stiftens prisniveau

Det er fair priser. Du bliver mæt for under 100 kr. og den dyreste aftenret står til 145 kr.. En stor og mættende salat står til 79 kr. og for 59 kr. får du en panini. 

Vinbarer i Aarhus

Senest opdateret: 21/10/2022 12:10