Den grønne guide: Restauranter og caféer med vegetar-retter

 

Er man vegetar eller blot til vegetarmad i Aarhus, er mulighederne mange. Der kommer flere og flere vegetar restauranter og vegetar caféer i Aarhus, som går op i velsmagende vegetarretter.

 

Søger du en vegetar restaurant, så har vi fundet dem, som med sikkerhed har vegetarretter på menukortet. Flere og flere caféer og restauranter har fået vegetar retter på menukortet. Antallet af vegetarretter varierer meget fra sted til sted.

 

Aarhus byder ikke på ret mange “rene” vegetarrestauranter, men tendensen er helt sikkert tilstede. Dem, der gør det godt, er yderst velbesøgte og populære. 

 

Flere og flere tager vegetarerne seriøse

Før i tiden, eller for den sags skyld også i dag, var det meget brugt, at vegetarretterne blot var tilbehør til de “traditionelle” retter med kød og fisk. Der var med andre ord ikke tænkt rene vegetarretter, og der var ofte slet ikke nogen sammenhæng i det, som blev serveret. Det kan desværre stadigvæk godt forekomme i Aarhus, at man får tilbehøret til en kødret serveret som en selvstændig vegetarret. Så derfor er det en god idé lige at tjekke følgende, inden du bestiller bord på en café eller restaurant:

 

Tjek altid menukortet, inden du vælger, hvor du vil spise.

Se på antallet af vegetarretter – hvis der kun er en eller to, så er fokus nok ikke på det grønne.

Tjek evt. om vegetarretterne er signaturretter på restauranten eller caféen. Hvis de er det, så er der en god chance for, de smager godt – 

 

Er det friske råvarer, som bruges eller frosne

Grønt skal smage af noget og er ikke bare tilbehør til en bøf eller en kylling. Derfor er det vigtigt, at de caféer og restauranter, som har vegetarretter på menukortet, også ved noget om, hvordan man får grønne retter til at smage godt. Og det er kunsten, sammen med den omhyggelige og perfekte behandling af råvarerne. 

 

Fornuftigt prisniveau

Alt er jo relativt, også priserne på mad. Derfor kan man også diskutere, hvad et fornuftigt prisniveau er. Men generelt er det lidt lavere end for kødretterne. Ikke meget, men lidt. Hvis prisniveauet er det samme, så ser vi, at der er brugt dyrere råvarer, eller så er portionerne typisk lidt større.

Guide til falafler i Aarhus:

Bedste vegetarmad i Aarhus – en guide

Vi er i gang med en guide til de bedste steder at spise vegetarmad i Aarhus. Den er på trapperne, og her er de, som laver vegetarmenuer med, men også de, som kun har en enkelt ret eller to på menukortet. Kravet er, at det skal være vegetarretter, som er lavet fra bunden, og hvor der er tænkt over tingene. Det er en selvfølge, at maden skal smage godt. 

Se andre restauranter i Smilets By, Århus, her:

 

Senest opdateret: 14/02/2024 05:02