Spisesteder på Strøget: Få overblikket her

 

Strøget i Aarhus er et sted alle aarhusianere kender og har et forhold til. Gaden, som før i tiden var en af hovedgaderne i Aarhus, er i dag mere eller mindre shoppinggade. Her er der lidt af hvert, hvilket ikke er specielt interessant i en spiseguide. Strøget blev til gågade i 1962 og hed i øvrigt Gågaden dengang. Senere blevet Strøget det mest brugte og officielle navn.

Vi har i den her guide samlet de steder på Strøget, som har mad og drikke på menuen. 

 

Mindre spisesteder og kaffebarer

Strøget er i dag kendt for deres mere end 100 butikker og i mindre grad for deres spisesteder. Det er ikke de store restauranter, som vi oplever på Strøget i Aarhus. Derimod ser vi en del mindre spisesteder og lidt caféer og kaffebarer. Men de har alle hver sin charme.

 

Mad i forbifarten 

Noget af det, som flere af de forretninger, som laver mad på Strøget, er gode til, er, hurtig mad, man kan tage med. Af spisesteder kan der bl.a. nævnes Mackies Pizza, Royal Shawarma, kaffebaren RS28, pølse- og frikadelleboden over for Salling, caféen på Salling Rooftop mfl. På en del af de nævnte steder kan man sidde ned og spise sin mad, men ellers er maden ofte lavet, så det kan spises udenfor, hvor der er masser af stole og bænke, når vejret er godt. 

Gaderne omkring Strøget

Når talen falder på Strøget i Aarhus, så bør man også nævne de gader, som går diagonalt eller parallelt med det velbesøgte strøg. Her er også en del spisesteder, som også har noget at byde på. Her er både barer og større restauranter, hvis man er på jagt efter det.

For at være mere præcis er det Skt. Clemens Stræde, Telefonsmøgen, Østergade, Frederiksgade, Sønder Allé og Banegårdspladsen, vi mener. Men åen løber jo også under Strøget, og her er kommet en trappe ned til den. Så hvis du vil noget mere, så er der et hav af restauranter og caféer der. 

 

Opgør med turistfælderne

Et ord, som efterhånden har slået sig fast, er turistfælder. Begrebet gør rejsende bange, da det virker negativt og impulsivt, så man tror, at det pågældende spisested laver dårlig mad. Det er en skrøne sagt af folk, som ikke ved bedre. Hvis turister på et spisested skulle være lig med, at stedet var dårligt, så er mange af de bedste restauranter i Danmark og verden de rene turiststeder. De lever i stor udstrækning af turisterne. Begrebet giver ikke mening.

Strøget i Aarhus er velbesøgt af turister, og de spiser hos gågadens spisesteder og madboder. Maden på Strøget er mangfoldig, og der er noget for de fleste. Her kommer også en betragtelig del lokale og spiser, hvilket alt andet lige er positivt. Der bør nævnes, at Danmarks bedste shawarma laves på Strøget. Salling Rooftop er den café og restaurant med den bedste udsigt, så kom ikke at sige, at gågaden ikke har noget at byde på.

 

Her er ofte mange mennesker

En af de mest befærdede gader i Aarhus er Strøget. Der går i gennemsnit små 50.000 mennesker på eller gennem Strøget om dagen. Det er med jyske øjne et pænt højt tal. Men Strøget er tæt på en kilometer lang og pænt bred, hvilket gør, det ikke føles så crowded.

 

Parkeringspladser tæt på Strøget

Hvis man er i bil, så er der parkeringshuse ved Strøget. Her tænker vi på Sallings parkeringshus, Parkeringshuset i Bruuns Galleri og i Magasin. Lidt længere væk har vi også parkeringshusene i Dokk1 og Navitas. Al parkering i Aarhus C er betalingsparkering. Så er det på plads. 

Letbanen holder ved Hovedbanegården, og der er vel 50 meter ned til Strøget begynder. 

Senest opdateret: 10/05/2022 11:05