En avocado skal være blød, fyldig og selvfølgelig velsmagende. Den skal have en lidt nøddeagtig smag. Den cremede og lidt fede konsistens er med til, at flere kalder den for det grønne smør. Den kan spises på alle tider af døgnet.
Brødet til en avocadomad kan være både surdejsbrød, rugbrød, lys toast og forskellige afskygninger af hjemmebagt brød. Nogle steder rister de konsekvent brødet. Enkelte steder smørsteger de brødet inden serveringen. Eneste fællesnævner er avocadoen. De steder, som forstår at lave godt brød, sikkert surdejsbrød, er også de steder, som sælger mest. Det fede ved avocadomadder er, at alle kan spise dem, uanset om man er vegetar eller veganer. De steder, vi har med her i guiden, laver altid deres avocadomadder friske, så de har ikke stået og taget farve i et glasmontre.
Avocadotræet hører oprindeligt hjemme i det sydlige Mexico, men også i det øvrige Mellemamerika. I dag dyrkes der bl.a. også avocadoer i Californien, Italien, Spanien, Israel og Sydafrika, men også i Øst- og Sydøstasien.
LÆS OGSÅ:
Guide til value for money i Aarhus