Aarhus Street Food: Et madmekka med 24 boder

 

DSB´s gamle garage for rutebiler er ombygget til en hip, gastronomisk klynge af madelskere, hvor mere eller mindre dedikerede mennesker udbyder hver deres specialiteter. Aarhus Street Food stiller pladsen til rådighed; stadeholdere skal leve op til værdier såsom friske råvarer, rimelige priser, diversitet og tilstedeværelse. Det er et madmekka fyldt med spændende mad, hvoraf en del ikke er set i Aarhus før. Det er Britt Vorre og Kasper Holch Kragelund, der sammen ejer Aarhus Street Food.

 

Maden

Der er 24 madboder hos Aarhus Street Food. Det, vil en del nok mene, er mange, men det er det ikke, når der er gang i garagen. Det er typisk mindre iværksættere, som vi ser hos Street Food. Nogle laver forrygende god mad, mens andre er knap så gode og lige skal i gang med deres koncept eller bod. Generelt er det spændende mad, vi ser her, og mangfoldigheden er stor.

 

Her findes alt fra tarteletter og boller i karry til grilled cheese, confiteret andeburger, fish’n´chips, burgere, indisk mad og vietnamesisk bánh mì. Turkish Grill House laver autentisk tyrkisk mad. Mormors Køkken serverer “Brændende kærlighed”, imens Danyar tilbyder rugbrød med sprød fisk, og Everest Kitchen laver vegetarisk suppe på kartofler og karry. Boderne skifter jævnligt, og der er mere eller mindre altid noget nyt at smage i “busgaragen”.

 

Prisniveau

Der er et krav til stadeholderne om, at gæster kan spise sig mætte for omkring 75 kr.. Det håndhæves, uanset om det gælder klassiske burgere, tarteletter, vietnamesiske specialiteter eller græsk mad. Det bør siges, at hvis man er godt sulten, så skal man have mere end en portion eller godt med sidedish til. Så de førnævnte 75 kr. skal tages med et gran salt, men uanset det, så er det lave priser, de holder sig hos Aarhus Street Food.

 

Priserne i vinbaren er fair, men knap så billige i forhold til maden. Ølbaren er fyldt med specialøl, og har et af de største udvalg i Aarhus. Det er ganske enkelt et must try at besøge Street Foods bar, hvis man holder af god øl. En stor specialøl her er en halv liter og koster omkring 50 kr.. 

Bestil ved bordene

Fordelen ved Street Food er, at der er noget for enhver. Men det er træls at vente forskellige steder på sin mad, og dermed ikke være sammen med sit selskab. Det har Aarhus Street Food løst ved, at man kan bestille fra bordet vha. en QR-kode. Når du har bestilt kører timeglasset, indtil din mad er klar, og bestillingen lyser grøn. Betalingen finder sted ved boden. Ganske enkelt!

 

Atmosfære

Rå og charmerende. Aarhus Street Food har indrettet sig i den gamle hal, hvor rutebilerne tidligere havde garage, og her er højt til loftet og langborde, som er eftertragtede i myldretiden 17.30 til 20.00. 

 

Ingen mulighed for at reservere bord; til gengæld kan man spise udendørs. Her er masser af plads og borde og bænke – både overdækket og i det fri. Stedet har sin egen møntfod, “Street Credits”, som kan købes og bruges af selskaber, der ønsker at spise sammen, men smage på lidt af hvert fra de mange forskellige madboder. Et must at opleve.

 

Også takeaway

Idéen med Aarhus Street Food er, at man skal spise og drikke der. Det får man også lyst til, når man er der. Faktisk er stemningen ofte så god, at det ikke giver mening at tage maden med sig. Men når det er sagt, så er der også nogle helt unikke boder, som laver mad, som ikke findes andre steder i Aarhus. Bl.a. den koreanske bod, og den slags boder laver en del takeaway, som folk tager med sig hjem. Det er som om, flere og flere boder er begyndt at lave takeaway, hvilket gør, at ventetiden på sin mad ikke bliver kortere. Derfor skal man passe på med at bestille takeaway mellem 18.00 og 19.30, da ventetiden kan være op mod en time.

 

Senest opdateret: 14/02/2023 09:02