Spis, hvad du kan: Restauranter med mad ad libitum

 

Selvom coronaen har meldt sin ankomst, og vi alle er blevet mere påpasselige med tæt social omgang, så lever de aarhusianske buffeter eller mad ad libitum i bedst velgående. Om det er de relativt lave priser, som er på mad ad libitum, eller at man bare spiser mere i Jylland vides ikke. Men konceptet med, at man betaler en fast pris og kan spise, til man falder om, ser ud til at være populær, da flere steder åbner op med det koncept. Så hvis du er til mad efter behag og lige så meget, du ønsker, så er der råd forude. 

 

Der er flere former for ad libitum mad eller buffet i Aarhus. De mest populære er de kinesiske. Ellers er der grillbuffet og stegt flæsk ad libitum. Priserne her er ofte tankevækkende lave, og restauranterne er store. Nogle af dem han huse et stykke over 200 gæster. 

 

Her finder du vores samlede oversigt over restauranter, som laver mad ad libitum i Aarhus:

 

Vær opmærksom på udvalget af mad

Nogle går udelukkende efter ad libitum og er mere eller mindre ligeglade med, hvad man spiser. Mens andre gerne vil spise meget, men er lidt mere kritiske. Sidstnævnte typer betaler også gerne mere for maden. Typisk er en buffet bygget op midt i restauranten og inddelt efter hvilken slags mad, der er i buffeten. 

 

Nogle af de restauranter, vi har med, har både mad og drikke ad libitum. Men ikke alle. Guiden her er lavet ud fra de spisesteder, som har mad ad libitum.  

 

Hvor meget kan man spise?

Hvis mængden af mad er altafgørende, ja, så er det jo lidt lige meget, hvad man vælger. De fleste har dog deres favoritter, og det er dem, som trækker gæster til. Nogle af de store buffet-restauranter i Aarhus har over 100 forskellige retter at vælge mellem. Det er umiddelbart lidt voldsomt, men sandt. En del restauranter har grillbuffet med forskellige slags kød ad libitum. De er især et hit for dem, som elsker kød og ikke kan få nok. Men husk på, prisen hos de her buffet-restauranter er sat efter, hvor meget man i gennemsnit spiser – og hvis man ikke spiser så meget, så er det oftest billigere at gå a la carte. 

 

Senest opdateret: 08/02/2023 10:02