I Aarhus finder du lækre BMO’er hos byens bedste bagerier og caféer. Områder som Latinerkvarteret, Frederiksbjerg, Åen, Trøjborg, Godsbanen og Aarhus Ø byder på surdejsboller med kvalitetsoste fra danske eller franske mejerier. Udtrykket, BMO, og helst med store bogstaver er blevet et udtryk, som er kommet for at blive. Hvad man end må mene om forkortelsen, så er den her. BMO betyder noget så enkelt som Bolle Med Ost. Vi er en del, som ikke bryder os om Margrethe Vestager-argumentet: “Sådan er det jo”, og at BMO er kommet til Aarhus er en kendsgerning, og det må vi vænne os til, sådan er det jo!
“Bare” en bolle med ost
Ost er ikke bare ost. Det er en kendsgerning. Udvalget af danske oste er i stigning, og der er virkelig noget at komme efter.
Helst med smør under – vi er jo i provinsen. Heldigvis for det.
Massepsykosen med fastelavnsbollerne, som er gået helt amok de seneste år, kan så småt overføres til BMO’en. Trenden her er for alvor kommet op i gear i landets større byer. Det kan der kun siges positivt om, da der er gået konkurrence i kvaliteten af BMO´erne, som i sidste ende kommer os kunder/gæster tilgode.
En trend tager fart
Bollen er vigtig. Det siger sig selv. Den skal helst være nybagt, og hvis den er smålun, så bliver det en god dag. For guds skyld må den ikke være bake off. Det er no go og giver dumpekarakter. Men en god hjemme- og friskbagt bolle er et must.
Udtrykket, man ofte bruger til en god middag, er; osten er måltidets konge. Det kan man også sige, når vi taler om noget så enkelt som en bolle med ost. I Aarhus har en bolle med ost ikke fået den hype, som den har i København. Den har altid været der, og det bliver den ved med.
Se, hvor du kan få en BMO i Aarhus her: