Bolle med ost i Aarhus: Her finder du den bedste BMO i byen

 

I Aarhus finder du lækre BMO’er hos byens bedste bagerier og caféer. Områder som Latinerkvarteret, Frederiksbjerg, Åen, Trøjborg, Godsbanen og Aarhus Ø byder på surdejsboller med kvalitetsoste fra danske eller franske mejerier. Udtrykket, BMO, og helst med store bogstaver er blevet et udtryk, som er kommet for at blive. Hvad man end må mene om forkortelsen, så er den her. BMO betyder noget så enkelt som Bolle Med Ost. Vi er en del, som ikke bryder os om Margrethe Vestager-argumentet: “Sådan er det jo”, og at BMO er kommet til Aarhus er en kendsgerning, og det må vi vænne os til, sådan er det jo!

 

“Bare” en bolle med ost

Ost er ikke bare ost. Det er en kendsgerning. Udvalget af danske oste er i stigning, og der er virkelig noget at komme efter. 

 

Helst med smør under – vi er jo i provinsen. Heldigvis for det. 

 

Massepsykosen med fastelavnsbollerne, som er gået helt amok de seneste år, kan så småt overføres til BMO’en. Trenden her er for alvor kommet op i gear i landets større byer. Det kan der kun siges positivt om, da der er gået konkurrence i kvaliteten af BMO´erne, som i sidste ende kommer os kunder/gæster tilgode. 

 

En trend tager fart

Bollen er vigtig. Det siger sig selv. Den skal helst være nybagt, og hvis den er smålun, så bliver det en god dag. For guds skyld må den ikke være bake off. Det er no go og giver dumpekarakter. Men en god hjemme- og friskbagt bolle er et must.

 

Udtrykket, man ofte bruger til en god middag, er; osten er måltidets konge. Det kan man også sige, når vi taler om noget så enkelt som en bolle med ost. I Aarhus har en bolle med ost ikke fået den hype, som den har i København. Den har altid været der, og det bliver den ved med.

 

Se, hvor du kan få en BMO i Aarhus her:

 

En bolle med ost (BMO) har oplevet en renæssance i Danmark, især i byer som København og Aarhus. Udviklingen skyldes en stigende interesse for kvalitetsbagerier, som holder fokus på godt håndværk og bruger surdej samt mel af høj kvalitet. Derudover har den danske ostekultur gennemgået en opblomstring med introduktionen af håndværksoste som Gammel Knas, Årstidsosten fra Arla Unika, Havgus, Vesterhavsost og de franske råmælksoste, der bidrager til en mere luksuriøs BMO-oplevelse. 

 

Tendensen afspejler en bredere kulturel udvikling, hvor forbrugerne er villige til at betale mere for produkter af høj kvalitet og værdsætter det gode håndværk. Det fænomen er ikke unikt for Danmark, men ses også i andre lande.​

 

Se vores guide til de bedste bagerier i Aarhus her

Find brunchsteder i Aarhus – se vores brunchguide her

Senest opdateret: 25/03/2025 01:03