Guide: Her finder du de bedste bowls i Aarhus

 

 

Det har i en længere periode været super trendy at spise sin mad af en skål. Sådan er det stadig, og udviklingen er så stor, at der i dag er mange bowls at finde på de aarhusianske cafeer, takeaways eller salatbarer. De smukke serveringer lægger sig op af tidens krav om sund mad. Bowls er perfekt som takeaway, da det er let at transportere og at spise, når man er på farten. 

 

Bowls til morgen, middag og aften

Ganske enkelt er en bowl en skål, der kan serveres morgen, middag og aften. Prøv en smoothiebowl med friske bær, en salatbowl hvor grønt og kød sammensættes efter smag og behag eller en varm thaibowl med fx. asiatiske kødboller. En af de populære er en vegansk eller vegetar-skål, men de går også forrygende med kød og fisk. 

 

Visuelt er bowls smukke og indbydende at se på. De friske grøntsager stråler i skålen og kombineres med saucer og fisk eller kød. En velsammensat bowl har fokus på smag, tekstur og det visuelle udtryk. Det kan være kombinationer af det sure og det søde, det knasende sprøde og en lækker fisk eller kylling. Sammensætningerne kan varieres på utallige måder. I nogle af dem er ingredienserne ikke blandede, men placeret hver for sig. Dermed kan du selv vælge hvilke smage, der skal kombineres bid for bid. 

 

Poke bowls

Det er de hawaiianske udgaver. Poke betyder at skære, og her er det fiskestykkerne, der hentydes tid. Fisken blandes med ris, grønt og sauce. I Aarhus laver Ekolu i Vesterbrogade en sund og velsmagende Poke bowls. De har fokus på de friske og lokale råvarer. Også Poké Poké, der er en del af Sinosushi kæden på Frederiks Allé, Trøjborg og i Viby har Poke bowls på menukortet. Udviklingen er gået fra udskæringer af fisk i en skål til, at alt er muligt.  

 

Her finder du bowls i Aarhus:

Salatbowls i Aarhus

We Feat i Guldsmedgade er en af de populære indenfor bowls. De gør meget for at passe på miljøet. Også Miss Green på Strøget laver smagfulde og farvestrålende bowls. Mr. Mums i Jægergårdsgade leverer et sundt måltid uden at gå på kompromis med smag og mæthed. Green Neighbour på Ny Banegårdsgade er 60-90% økologiske og har fokus på smagsoplevelser, og de giver gerne et ekstra skud af dressingen. Bánh Mì Bandits og Pita Pita på Aarhus Street Food, OLIOLI på M.P. Bruuns Gade samt Joe & The Juice er også kendte for deres bowls. 

 

Varme bowls

Asiatiske spisesteder og takeaways gør sig gerne i de varme bowls med ris eller nudler. I Aarhus kan nævnes Viet Food på Banegårdsgade og Phở C&P på Sønder Allé, der er inspireret af det vietnamesiske gadekøkken. Mulighederne er uendelige. 

Senest opdateret: 19/02/2024 12:02