Nej tak til Gluten: Her er spisestederne med glutenfri mad

 

Glutenfri mad behøver ikke at være en barriere for en god spiseoplevelse i Aarhus. Flere og flere restauranter, caféer og spisesteder i byen imødekommer behovet for glutenfri kost og tilbyder et varieret udvalg af lækre retter til personer med glutenallergi eller intolerance.

 

De fleste tager glutenfri mad alvorligt

Uanset om du er til klassiske danske retter eller international mad, kan du finde glutenfrie alternativer i vores guide. Pizza med glutenfri bund, burgerboller uden gluten, pasta lavet af majs eller ris, salater med glutenfri dressing og sushi er blot nogle af de mange muligheder. Nogle spisesteder tilbyder en enkelt glutenfri ret, mens andre har et bredt udvalg eller kan tilpasse retter på menuen mod en beskeden merpris.

 

Pris og kvalitet

Prisniveauet for glutenfri retter varierer, men mange spisesteder i Aarhus bestræber sig på at tilbyde overkommelige og velsmagende retter. Kvaliteten af glutenfri mad er generelt høj, da restauranterne er opmærksomme på vigtigheden af at tilbyde god mad til alle.

 

Aarhus byder på et bredt udvalg af spisesteder, der tilbyder glutenfri mad. Se dem vi har med herunder:

Fortæl det er vigtigt, at maden er glutenfri

For at sikre en god oplevelse, er det altid en god idé at tale med tjeneren om dine behov. De er ofte velinformerede om menuen og kan fortælle dig, hvilke retter der er glutenfri eller kan tilpasses. Fortæl tjeneren om din glutenallergi eller intolerance, og de kan hjælpe dig med at navigere i menuen og finde den perfekte løsning. De fleste spisesteder er villige til at imødekomme dine behov og kan ændre på retterne efter anmodning og en snak. 

 

Personer med cøliaki eller glutenintolerance kan opleve negative reaktioner ved indtagelse af gluten. Det er derfor afgørende, at spisesteder har styr på ingredienserne og kan tilbyde ægte glutenfrie alternativer.

Senest opdateret: 03/04/2024 11:04