Nytår i Aarhus: Nytårsmenu ud af huset 2024

 

Tendensen er klar. De seneste år har flere og flere valgt at få deres mad udefra nytårsaften. Takeaway til nytår er in. Markedet for nytårsmenuer har aldrig før været større i Aarhus. Udbuddet er også pænt bredt, selvom bøffen er dominerende som hovedret. I dag er der mange af Aarhus´ bedste restauranter og kokke, som for alvor satser på nytårsmad ud af huset.  

 

Et spørgsmål om tillid

De fleste kender nogen, eller har selv prøvet, at vente i mere end okay lang tid på maden. Det er bare no go. En del husker nok den københavnske michelin-restaurant Kokkeriet, som præsterede mange hundrede meter lang kø til deres nytårsmenuer. Flere af kunderne ventede over 6 timer på at få deres nytårsmad. Det var nytårsaften 2020. Det stunt var totalt amatøragtigt, og de ødelagde flere tusinder menneskers nytårsaften. Et skræmmeeksempel, som vi heldigvis ikke har oplevet i Aarhus. 

 

Mere fokus på det grønne

For ganske få år siden var det utænkeligt, at der ikke var kød på tallerkenen nytårsaften. Sådan er det ikke mere. Langtfra. Flere og flere restauranter laver vegetarmenuer ud af huset til nytår. Efterspørgslen er stigende, og vi kommer helt sikkert til at se flere spændende nytårs-vegetarmenuer i fremtiden. De fleste restauranter laver både menuer med kød og menuer uden kød. 

 

De fleste afhenter selv maden

Nytårsmenuerne skal typisk hentes samme dag. Altså den 31. december. Nogle har menuerne klar allerede den 30. december. Kun få steder bringer maden til døren, men flere arrangerer transport til døren via et specialiseret transportfirma i mindre kølebiler. Nogle få steder i midtbyen udleveres deres mad lidt uden for centrum, hvor det er let at komme til i bil og parkere.

 

Husk lige at tjekke, om der er en udførlig instruktion med

Restauranterne og kokkene, som laver nytårsmenuer, er yderst opmærksomme på, at maden skal lykkes derhjemme. Hvis ikke giver det badwill, og de får helt sikkert ikke bestillinger til næste år. 

 

Kokke tænker ikke altid på, hvor dårlige mange af vi almindelige mennesker egentlig er til at lave mad. I det daglige laver kokkene jo mad til gæsterne, og de er bedøvende ligeglade med os amatører og alle dem, som tror, de ved alt om mad. Men det er de ikke, når deres mad afhænger af, at vi amatører kan finde ud af at komme i mål med deres mad og måske ligefrem give dem ros. 

 

Maden, som laves til nytår, er for de fleste steders vedkommende lavet, så det “næsten” ikke kan gå galt, hvis man følger instruktionen. De mest ambitiøse har sågar lavet videoer over, hvordan man tilbereder det sidste af maden. 

 

Kvalitet og priser hænger sammen

Prisspændet på nytårsmenuer ud af huset er stort i Aarhus. Men som med alt muligt andet, så hænger prisen sammen med kvaliteten af mad, man får. Er det en omgang fra det nærmeste supermarked, man får, så er prisen og kvaliteten typisk ikke særlig høj, og det er smagen måske heller ikke. Derimod, hvis man går all in og bestiller en 7-retters nytårsmenu fra en af byens michelin-restauranter, så er både pris og kvalitet i top. 

 

Senest opdateret: 24/10/2024 08:10