Madscenen i Aarhus er i forrygende udvikling, og der kommer hele tiden nyt til. Desværre sker en del åbninger af nye spisesteder, uden ret mange ved det. Typisk kommer der lidt ud om en restaurantåbning på de sociale medier, men det er relativt begrænset, hvor mange der ser det med mindre, man bruger 50.000 kr. eller mere på at komme ud på de sociale medier. Ofte er den information, som spisesteder selv sender ud også ret mangelfuld, og måske ved de ikke helt, hvad de vil.
Det er typisk i de første måneder, at en restaurant finder sit fodfæste og finder ud af, hvad der efterspørges, og hvad der fungerer. Så man må forvente en del ændringer i de første måneder, efter et spisested har åbnet.
Det kræver lidt tid at finde sit niveau
De fleste, som åbner et spisested, har en plan for, hvad de vil lave, og hvad de ikke vil lave. Vi anmelder ikke et spisested før 2-3 måneder efter, de har åbnet. Det giver ikke mening hos os at gøre det tidligere. Vi følger dem derimod og sørger for at få opdateret deres profiler hos os, så de informationer man finder her, også er de nyeste og dem, som gælder. En del nye spisesteder vil gerne vise gæsterne, hvad de kan og kæmper med de etablerede om gæsternes gunst, hvilket gør, at gæsterne i starten vil opleve et højere niveau. Det finder sit leje efter noget tid og bliver forhåbentlig mere stabilt. For lige præcis stabilitet er noget af det, som langt de fleste gæster sætter pris på. Vi får det, vi har bestilt, og det holder det niveau, vi forventede, og prisen er ligeså, som vi forventede.
Nye spisesteder i Aarhus
Vi har valgt at kalde guiden, Nye spisesteder i Aarhus, hvilket betyder, alle er med. Både nye restauranter, nye caféer, nye fastfoodrestauranter og nye takeaway-steder. Vi skriver, hvad de enkelte steder laver af mad, hvad stilen er, og hvad prisniveauet er, men selvfølgelig også åbningstiderne. Vi skriver også, hvornår guiden sidst er opdateret, og sørger for at dele guiden på de sociale medier med jævne mellemrum.