Pubquiz i Aarhus: Her finder du dem alle

 

Pubquiz foregår, som navnet siger, på pubber. Eller sådan var det i hvert fald engang. I dag har det også vundet indpas på caféer og i den virtuelle verden. Burns og Porter fra Storbritannien opfandt konkurrencen i 1970´erne. Hovedformålet var at få gæster ind på pubben på stille aftener. Hurtigt blev det en del af den britiske kultur. I dag har mange andre lande importeret quizzen, som stadig, særligt på de irske pubber, foregår på engelsk. 

 

Kategorier

Pubquiz består ofte af en række runder med spørgsmål om forskellige emner. Musikspørgsmål er tit inkluderet, da det skaber stemning og får publikum til at synge med eller bare nyde musikken. Men spørgsmålene varierer fra gang til gang og kan spænde bredt lige fra film, geografi, historie, sport til nicheemner som popkultur, James Bond eller Game of Thrones. Der kan også være særlige temaaftener, hvor det kun drejer sig om fx musik. 

 

Pubquiz i Aarhus

I Aarhus er der næsten pubquiz hver hverdagsaften. Det går på skift på de forskellige værtshuse, pubber og barer, og quizmasteren er nogle gange den samme. Mange har deres favoritbar, og kommer der igen og igen. Det kan være Tir Na Noq, Waxies, Vinstuen, Sherock Holmes, Studenterbarens Pub eller Flintstones Pub.

Konkurrencen er vigtig

Alle kan være med. Uanset om du er alene, to personer eller en større gruppe sammen. Der konkurreres alle grupper mod alle. Den ene ved noget om tv-serier, en anden fra dit hold ved mere om musik og en tredje er mester i geografi. Konkurrence er et afgørende element. Det handler selvfølgelig om at vinde og om håneretten. Der uddeles papir og kuglepenne til konkurrencen. Alle andre hjælpemidler er bandlyst. 

 

Tab og vind med samme sind

Det er ikke muligt, vil mange sige. Uanset hvad så er pubquiz en stemningsfuld aften med masser af underholdning, hvor man kommer hinanden ved, griner, diskuterer og hygger sig, mens hele gruppen sidder på kanten af deres stole. Der er begejstring i luften, hvisken på holdene om ikke at afsløre noget til andre hold, røde kinder af spænding og glade ansigter, når de har svaret rigtigt på et spørgsmål. Den bedste afslutning på aftenen er selvfølgelig, hvis man løber med præmien og ikke mindst æren. 

 

LÆS OGSÅ:

Musikguiden: Her finder du livemusik i Aarhus

 

Senest opdateret: 04/03/2024 02:03