Husk lige at tjekke, om der er en udførlig instruktion med
Restauranterne og kokkene, som laver nytårsmenuer, er yderst opmærksomme på, at maden skal lykkes derhjemme. Hvis ikke giver det badwill, og de får helt sikkert ikke bestillinger til næste år.
Kokke tænker ikke altid på, hvor dårlige mange af vi almindelige mennesker egentlig er til at lave mad. I det daglige laver kokkene jo mad til gæsterne, og de er bedøvende ligeglade med os amatører og alle dem, som tror, de ved alt om mad. Men det er de ikke, når deres mad afhænger af, at vi amatører kan finde ud af at komme i mål med deres mad og måske ligefrem give dem ros.
Maden, som laves til nytår, er for de fleste steders vedkommende lavet, så det “næsten” ikke kan gå galt, hvis man følger instruktionen. De mest ambitiøse har sågar lavet videoer over, hvordan man tilbereder det sidste af maden.
Et spørgsmål om tillid
De fleste kender nogen, eller har selv prøvet, at vente i mere end okay lang tid på maden. Det er bare no go. En del husker nok den københavnske michelin-restaurant Kokkeriet, som præsterede mange hundrede meter lang kø til deres nytårsmenuer. Flere af kunderne ventede over 6 timer på at få deres nytårsmad. Det var nytårsaften 2020. Det stunt var totalt amatøragtigt, og de ødelagde flere tusinder menneskers nytårsaften. Et skræmmeeksempel, som vi heldigvis ikke har oplevet i Aarhus.