Overblik: Her er der udeservering i Aarhus

 

Hvor skal man sidde, hvis man er til udeservering med god mad og drikke? Om det er en halvhemmelig gårdcafé eller en af de store og kendte steder i Aarhus C er underordnet. 

 

At sidde i solen udenfor i selskab med andre på en restaurant eller café er vanedannende. Udeservering i Aarhus er der meget af. Når vejret er godt, og solen skinner, er der masser af restauranter, caféer, fastfood joints og vinbarer, der serverer deres mad og drikke udendørs. 

 

Der er et hav af restauranter og caféer med udendørs-servering eller udeservering i Aarhus. Når solen er fremme, og vejret er godt, så vil de fleste af os gerne sidde udenfor. Det er altid de steder, som ligger i solsiden, der er mest attraktive. Se hvilke steder, der har udeservering i oversigten her:

Udendørsservering er i vækst, og flere og flere bruger fortove og større pladser til servering af mad og drikke. Aarhus er kendt for alle de mange restauranter og caféer, som specielt ligger i solsiden. Men også dem, hvor der ikke er sol, er i høj kurs. 

 

Åen og solsiden

Ved åen i Århus har der i mange år været servering udenfor. Især hos de restauranter og caféer, som ligger i solsiden. Her er fyldt med mennesker, og der er langt flere pladser udendørs end indendørs, når vejret er godt. Så hvis man går efter det område, som har flest pladser til udendørsservering, så er det her. Men man skal også huske på, at der er gang i den ved åen. Så hvis det er ro, du søger, så er det mere i de andre bydele, du skal kigge. Ved en del spisesteder i Aarhus er der parasoller, hvis der kommer en byge eller to.

 

Gårdhave i de gamle baggårde 

Udeservering i en baggård er ikke noget nyt. Men det kan være svært at finde de steder, som har hyggelige gårdhaver. I Århus er der en del, men mange af dem skilter ikke med det. Man skal kende dem på forhånd eller bruge Spiseguiden Aarhus. 

 

Vigtigt med opmærksom betjening

Betjeningen hos de restauranter og caféer, som har pladser til servering udenfor, er afgørende for en god oplevelse. Hvis en restaurant har 125 siddepladser udendørs, er det ikke uden betydning, de har tjenere udenfor. Der er ikke noget værre, end at blive glemt, eller sidde og vente en halv time på at blive spottet. Det er ikke alle spisestederne i Århus, som er lige gode til at mestre den disciplin. Men det er helt sikkert noget, man skal være opmærksom på, når man vælger sin udendørs-restaurant. 

 

Se flere spisesteder og restauranter her:

 

 

 

Senest opdateret: 26/02/2024 08:02