Frederiksbjerg: Guide til mad og spisesteder i den populære bydel

 

Frederiksbjerg er et populært og stemningsfuldt område med over 17.000 indbyggere. Bydelen strækker sig udover begge sider af den gennemgående Frederiks Allé og går helt fra Søndre Ringgade til Marselis Boulevard og Strandvejen op til Bruuns Galleri og Værkmestergade.  

 

Området har et stort udvalg af restauranter, caféer, kaffebarer, vinbarer, værtshuse, cocktailbarer, isbarer, ligesom der er frisører, special- og designbutikker. 

 

Navnkundige gader 

Jægergårdsgade kaldes Strøget på Frederiksbjerg. Her summer det af liv og glade dage fra morgen til ud på natten. Fortovscafeer som Forlæns og Baglæns, restauranterne Ombord, Kaffe 67 og Frankies, barerne Apotheket, Mikkeller og Din Vinbar samt værtshuset Pub´en er attraktive, og det kan være svært at få en plads. Den charmerende gade har meget at byde på. Ud over mad og drikke er der specialforretninger, supermarkeder og Lagkagehuset.  

 

M.P. Bruuns Gade går fra banegården og op til Sct. Pauls Kirke. En trafikeret vej med restauranterne Atelier 33 og Hanzō, caféer, hotellet Wake-up, Værtshuset Peter Gift, Søren Bruun og Butleren, blomsterbutikker, SchweizerBageriet og SlagterRiget. Her ligger også shoppingcentret Bruuns Galleri, der dagligt besøges af købelystne kunder. Du finder de butikker, et storcenter skal have samt Kvickly, caféer og øverst biografen CinemaxX. 

 

Frederiks Allé er den gennemgående gade med en del trafik. Den strækker sig fra Frederiksbjerg Torv og ned til Rådhuspladsen. Her kører busser, biler og cyklister, og der er et væld af takeaways som Wok this way, THA og De fyrretyve røvere, spisesteder som Hærværk og Rick´s, Berta bageri, værtshusene Jacob Skomager og Brocaféen, frisører, tatovører, pølsevogn, specialbutikker og supermarkeder. 

 

Det ældste marked i Aarhus

Onsdag og lørdag fra kl. 8 til 14 omdannes det store parkeringsområde på Ingerslev Boulevard sig til Ingerslevs Torv også kaldet Ingerslev Marked. Omkring 60 boder og madvogne står side om side på det omkring 500 meter lange marked, der går fra Harald Jensens Plads til Skt. Anna Gade. Ingerslev Marked har en sydlandsk atmosfære, hvor der snakkes over og mellem boderne samt i køerne, der ofte dannes. Flere tager plads ved Go’ Kaffe og nyder en croissant og en kop kaffe eller en ristet pølse hos Kolind Slagteren. 

 

 

Eksklusivt sted at bo

Frederiksbjerg er et populært og dyrt sted at bo. Priserne har de seneste 10 år været i konstant stigning. Ikke desto mindre bor alle lige fra studerende til pensionister i området. Her er lejligheder til leje og eje samt hyggelige byhuse i forskellige farver, der skaber en særlig stemning. Beboerne på Frederiksbjerg er bevidste om bydelen kvaliteter. Det giver status at bo her. 

 

Bypark og idræt

I bydelen ligger også grønne områder som Frederiksbjergs bypark, Skanseparken, hvor man kan gå tur med familien og hunden. Der er masser af bænke og en legeplads for børn. Frederiksbjerg idrætscenter har sport til alle aldersgrupper. Her er Svømmestadion Danmark, ASA håndbold- og fodbold og Aarhus 1900 volleyball.

 

Tag bussen

Parkeringspladser er et generelt problem i Aarhus C. Hvis du endelig finder en, koster det, men til gengæld er der mange muligheder med busser, der kører på Frederiksbjerg, og det er let at komme rundt på cykel. 

Kender du spisesteder i Tordenskjoldsgade?

Senest opdateret: 04/02/2023 10:02