Pita i Aarhus: En hyldest til pitabrødet – se dem alle her

 

Aarhus og pita hænger sammen som ingen anden by i Danmark. Grunden er, at manden, som introducerede danskerne for pita, kommer fra Aarhus. Det er ingen ringere end Jacob Evar, som skabte Jacob’s Pita og Jacob’s barBQ i 1973. I dag er der velsagtens omkring 35 forskellige pitabarer i Aarhus, og der kommer flere til med jævne mellemrum.

 

At finde den “rigtige” pita i Aarhus

Pitabrød og en pita med fyld er i dag noget, alle kender til. Men det har også taget mange år. Først i 1970’erne var pitabrødet nærmest en sensation på den århusianske madscene. Men langsomt og sikkert er det blevet en del af vores hverdag og er i dag på fuld højde med burger, pizza, sushi og kinesisk mad. Pitaen er nem at spise, og egner sig formidabelt til takeaway. Hvis en pita er lavet fra bunden med hjemmelavet og velsmagende fyld, er det en gudespise, som er vanedannende. 

 

Råvarerne i en pita er ofte friske og gode

Nu er det ikke altid kvaliteten af råvarerne, som gør, at en pita smager godt, da kokken har stor indflydelse på det færdige resultat. Men flere og flere steder bruger de kød fra fritgående kødkvæg, kyllinger som har gået frit og haft et godt liv, samt bruger økologiske og lokale råvarer i deres pitaer. Man har gjort sig umage for at skille sig ud. En stor del af pitabarerne bager også selv deres brød og bager dem i stenovne, mens man venter. Alt i alt er niveauet på det fyldte pitabrød i Aarhus højere end nogensinde før.

 

Der er i dag masser af forskellige pitabarer i Aarhus. Forskelligheden er både prismæssigt, smag og ikke mindst kvaliteten af pitaerne. Vi har i vores guide, Pita Aarhus, prøvet at lave et overblik over, hvilke pita barer som findes, hvornår de har åbent, og hvilket prisniveau de har. 

 

En vegetar-pita er blevet både cool og hot

Flere og flere steder har fået øjnene op for det grønne og at undlade både kød og fisk. Det er der kommet flere vellykkede og ikke mindst velsmagende pitaer ud af. Tendensen er, at flere og flere laver anderledes indhold til pitabrødet, som sagtens kan konkurrere med kødet. Flere og flere steder begynder at få øjnene op for, hvor godt en pita med udenlukkende grøntsager kan smage. Dog er der ikke så mange som for alvor rykker på det område – endnu. 

 

Top 7 over de bedste pitaer i Aarhus 

Det er en jungle at navigere blandt de mange pitabarer i Aarhus. Især når man leder efter den bedste pita i byen eller de bedste. Oversigten her har alle med, som laver pitaer. Men vi kårer senere på året de bedste 7 pitaer i Aarhus i en speciel pita-guide til dig. Udover det, så anmelder vi også de forskellige pitabarer i selvstændige anmeldelser.

Senest opdateret: 14/02/2024 04:02