Kvæg på kortet: Her får du en saftig steak i Aarhus

 

Er du på udkig efter en steak eller bøf i Aarhus, så er du havnet det rigtige sted. Vi har lavet research på, hvor man kan få en steak i Aarhus og omegn. Hvad den koster, og en kort beskrivelse af de restauranter, som altid har bøf på menukortet. Udvalget er stort, men der er god bredde, når vi snakker om pris og kvalitet. 

 

En god saftig steak i Aarhus

Det er der ikke noget nyt i, men det nye er, at kokkene generelt er blevet utrolig gode til at grille eller stege en bøf lige præcis, som man ønsker det. Før i tiden var det ofte en lottokupon, man afleverede ved bestilling af en medium steak. Sådan er det ikke mere. Heldigvis. Stort set alle tjenere spørger ind til, hvordan vi ønsker vores kød stegt. I Aarhus har vi ikke været udsat for ikke at blive spurgt om det. Tjenerne er ligeledes rigtig gode til at fortælle forskellen på rare, medium-rare og well done. Og hvis man bestiller medium-rare, ja, så får man det også på langt de fleste restauranter i dag. 

 

De bedste steak-restauranter har andet end kød på menukortet

Da antallet af ikke-kødspisere stiger, så har de fleste seriøse steakrestauranter lavet vegetarmenuer eller fiskeretter. Det gør, man stadigvæk kan tiltrække alle slags gæster. Da kokkene på de bedre steakrestauranter ofte er ambitiøse med det, de laver, så er kvaliteten af vegetarretterne også høj. Det er ikke bare garnituren til en bøf, man får. Det hører en svunden tid til. Nogle af de bedste fiske-serveringer i Aarhus får man faktisk på restauranter, som har kød som deres speciale. 

 

Tjek lige totalprisen

På flere af de aarhusianske bøf-restauranter kører de med et koncept, hvor man vælger sin bøf. Det koster en given pris. Dernæst køber man tilbehøret. Det betaler man for ud over prisen på sin steak. Dermed er totalprisen ikke fast. Den afhænger af tilbehøret. Det gode ved den model er, at man mindsker madspild, da de fleste ikke bestiller mere, end de kan spise. 

 

Kvalitet og dyrevelfærd vinder frem

Langt de fleste restauranter, som har oksesteaks på menukortet, går op i kvaliteten af det kød, de serverer for deres gæster. Engang kom det bedste kød fra USA, men sådan er det langt fra i dag. I Danmark har vi fremragende kødkvæg, som sagtens kan konkurrere med det amerikanske og australske. Det danske kød er ofte lokalt, og man kan se dyrevelfærden, og da det ikke skal transporteres over lange afstande, er det alt andet lige mere bæredygtigt. 

 

Steak frites er et hit i Smilets by

Et godt stykke kød kan fås med meget forskelligt tilbehør. Og der kommer mere og mere til. Men klassikeren, som der klart sælges mest af, er steak frites med bearnaisesauce til. Måske med en salat på siden, men ikke altid. Stort set alle bøfrestauranter i Aarhus har steak frites på menukortet.

 

Flertallet vælger at få sin egen bøf, men hvis du gerne vil dele dit kød med de andre i selskabet, så har flere af restauranterne dele-roast på menukortet. Her bestiller man en steg, som kommer på bordet. Størrelsen afhænger af, hvor mange der skal dele den – nogle få steder har sågar roast ad libitum, hvor man kan spise alt det kød, pommes fritter, saucer og salater, man vil til en fast pris. 

 

Senest opdateret: 09/03/2024 11:03