Dagen derpå: Guide til tømmermændsmad i Aarhus

 

Tømmermændsmad er noget de fleste har haft brug for eller haft lyst til. Lysten til maden har ikke noget med alkohol og tømmermænd at gøre. Når man siger ordet tømmermændsmad, så ved de fleste, hvad det er for en type mad, der hentydes til. Begrebet har bidt sig fast, og spektret for, hvad der kan komme ind under kategorien, er blevet udvidet med årene. 

 

Dagen derpå er ofte en dag, hvor man ikke selv gider at lave mad, og hvis man gør, er det ikke den store kokkekunst, der laves. Derimod vælger de fleste takeaway eller fastfood – og i de to kategorier er der nærmest overdrevent mange valgmuligheder i Aarhus.

 

Guiden over tømmermændsmad i Aarhus er et resultat af, hvad vi synes skal med, og selv ville spise. Derfor kan der godt være andre steder, som laver tømmermændsmad, men måske ikke passer ind med det, vi har vurderet. Sådan er det. Hvis du finder noget god mad til tømmermænd, så giv os meget gerne et tip.

 

Se hvem der er med i vores tømmermændsguide her:

Salt og fedt skal der til

Overordnet set så kommer vores lyst til det mere fede og salte mad af, at vores krop mangler salt. Det er den mere videnskabelige forklaring. Da tømmermændene og dens ubehagelige symptomer først kommer snigende dagens efter, man har drukket alkohol, så er behovet for tømmermændsmad på ingen måde akut. Nogle spiser først sidst på dagen, mens andre føler trang til fed og salt mad ret hurtigt. Nu er symptomerne jo også ret forskellige, alt efter hvor meget man har drukket. 

 

Grillmaden lever endnu

I Jylland er oldschool grillmad stadigvæk i høj kurs, når man har tømmermænd. Så hotdogs, pomfritter, pølsemix, burgere og den ærkedanske grillbar-klassiker bøfsandwich er i høj kurs. De salte retter er vinderne. Pizza, burgere og pomfritter er dem, som topper, når man taler om diverse undersøgelser af, hvad vi danskere spiser, når vi har tømmermænd. Men pita og shawarma er også kommet godt efter det. Især i Aarhus er der mange, som laver pita i forhold til København. 

 

Oplagt som takeaway

Størstedelen af den typiske tømmermændsmad laves som takeaway. Men der skal man være opmærksom på, hvor lang afstand der er fra stedet, man bestiller fra. Det er knap så fedt, at ens burger eller pita har været 40 minutter undervej på ryggen af et cykelbud i frostvejr. Men det er et vilkår, hvis man bestiller mad leveret til døren. 

 

Senest opdateret: 20/11/2024 02:11