Fede steder at gå i byen: Guide til det aarhusianske natteliv

 

Når aftenen falder på og værtshuse, pubber, barer og natklubber fyldes med festglade mennesker, er der gang i Aarhus. Særligt fra torsdag til søndag bliver der festet natten lang. Nattelivet starter ved midnat, og der er ikke noget værre, end når festen er godt i gang, natten trænger sig på og værtshuset eller baren, man er på, lukker. Hvor skal festen fortsætte?

 

Vi har taget alle dem med, som har åbent efter midnat. Om de lukker klokken 2 eller 5 er ikke afgørende for os. 

 

Fra øl og drinks til dansegulv 

Det aarhusianske natteliv byder på oplevelser og underholdning. Mulighederne er mange, og der er noget for alle aldersgrupper. Uanset om du vil drikke en kold fadøl, et glas vin, en fancy cocktail eller en sjus, danse til den lyse morgen, spille dart eller bordfodbold, lytte til livemusik eller hænge ud i baren, så er der noget for enhver smag i Aarhus. 

 

En god blandet omgang

Der er de små brune værtshuse, fancy cocktailbarer, bodegaer, natklubber, irske pubber, vinbarer og diskoteker. Flere af dem holder åbent til klokken 5, og der er gang i den. Skal der prøves lidt af hvert, er Aarhus perfekt til pubcrawls, da der ikke er så langt mellem værtshusene eller barerne, og der er nok af dem.

 

Garanti for gang i nattelivet

Mangler du inspiration til din næste bytur, så kig med her i Spiseguiden Aarhus´ guide over natteliv i Aarhus, og find de steder, der er fyldt med god stemning året rundt. Her er garanti for liv, fest og farver.

 

Nogle steder skruer de tidligt ned for musikken, da naboerne klager over lydniveauet. Der er steder i byen, hvor nogle af de lokale er emsige og prompte klager til politiet, hvis festen er for sjov (høj). Det er typisk i Vestergade og Latinerkvarteret, at beboerne ønsker ro efter klokken 22. Flere af stederne er rigtig gode til at lydisolerer deres barer, så festen alligevel kan fortsætte til ved 3 -4-tiden, og naboerne kan få deres skønhedssøvn. 

Fest i Aarhus

De mest livlige områder i Aarhus om natten er Skolegade, Frederiksgade, Latinerkvarteret, Jægergårdsgade og Åboulevarden. Ved åen i Aarhus er der særligt i sommermånederne et leben uden lige. På begge sider af åen er der gang i den med cafeerne på den ene side og barer og diskoteker på den anden. 

 

På de irske pubber som Tir Na Noq, Sherlock Holmes, Old Irish og Waxies er der ofte livemusik. Sportsbarer, hvor folk samles til diverse lands- og sportskampe, er de samme barer som ovenstående samt Panenka. De brune værtshuse, hvor der må ryges, er der mange af. Her kan nævnes Le Coq, Hunters, Butleren, Søren Bruun, Jacob Skomager, Flintstone og Hos Anton. Værtshusene lukker dog klokken 2. Skal der danses er Tokio Bar, Train, Clemens Bar, Kupé, Fatter Eskil – her er også livemusik – eller Zenza gode muligheder, mens de gode cocktails bl.a. kan findes på Herr Bartels, Gedulgt, LouLou og St. Pauls Apothek. 

Senest opdateret: 19/03/2024 07:03